עמוד הבית > מן העיתונות > האמת? אני נורא יפה
http://haim.allmag.co.il/page/97085

"האמת? אני נורא יפה!"
| אושרית דובדבני | צלם: אבי קסב-טרונג

יש נשים שמסרבות להצטלם כי הן לא שלמות עם הגוף שלהן או כי הן חושבות שהן לא פוטוגניות. צילומי הבודואר מאפשרים לכל אישה להרגיש נשית, פוטוגנית ובטוחה יותר בעצמה. כך זה עובד

 
צילום המחשה - מתוך תיק העבודות | צלם: אבי קסב-טרונג

כמו כל הנשים שאני מכירה, גם אני לא שלמה לגמרי עם הגוף שלי. אין זה משנה אם את צעירה, מבוגרת, רזה או מלאה, במה את עוסקת או מהו מצבך המשפחתי – רוב הנשים, גם אלה הבטוחות בעצמן, אינן חושבות שהן מושלמות. האחת אינה מרוצה מהנמשים, האחרת שונאת את הקמטוטים והשלישית אינה שלמה עם מראה הירכיים, הבטן, השוקיים או כל איבר אחר בגופה.

בנוסף – וגם כמו נשים רבות שאני מכירה – איני אוהבת להצטלם. בעיניי איני פוטוגנית, ואני תמיד חשה חרדה כשמופנית אליי מצלמה. ואולם, במהלך שיחת טלפון קצרה עם צלם הבודואר, אבי קסב-טרונג, הוא הצליח לשכנע אותי שיש תקווה לעשות איזשהו תיקון. משהו בטון הדיבור הרגוע, בחדוות היצירה ובהתלהבות שלו גרם לי להעז להצטלם אצלו, בתקווה לחשוף דרכו את הצדדים הטובים אצלי.

מילות המפתח: רגישות וסבלנות

צילומי הבודואר הם צילומים נשיים, שיש בהם חושניות מפתה מצד אחד, ושמירה על טעם טוב ועל נשיות מעודנת מצד שני. אין מדובר בצילומי עירום בוטים, אלא כצילומים שמביעים מיניות מרומזת. אפשר להצטלם בלבוש מלא עם פריטים בניחוח וינטג' (שנמצאים בסטודיו) כגון פומית סיגריה, כובעים מסוגננים או מסכות עיניים, ואפשר להצטלם בלבוש תחתון, כולל בייבידול, ירכונים או ביריות. יש גם נשים שבוחרות להצטלם בעירום, מרומז יותר ומרומז פחות, כל אחת על פי טעמה האישי.

באופן כללי מדובר בז׳אנר צילום שהומצא על ידי שתי נשים בתקופת מלחמת העולם הראשונה, ששלחו תמונות מפתות וסקסיות לגברים שלהן בחזית, כדי שלא ישכחו מה מחכה להם בבית.

קסב-טרונג הוא בעל 20 שנות ניסיון כצלם מקצועי. בצבא שירת כצלם צבאי, ולאחר מכן עבד בתחומי החדשות, הדוקומנטרי, הפרסום, הקטלוגים, האופנה והסטודיו. לפני כשנתיים החליט להתמחות בצילומי בודואר והקים את "סטודיו בודואר ישראלי". כיום הוא מצלם בסטודיו שלו צילומי בודואר לנשים "רגילות", שאינן דוגמניות, במטרה להעניק להן חוויה מעצימה.

מה ההבדל בין צילומי בודואר לצילומים אירוטיים?
"רוב הצילומים הארוטיים מציגים מודלים שעובדים לפי הוראות האמן או מקדמים שירות או מוצר", מסביר קסב-טרונג. "במקרה של צילומי בודואר, המצולמות הן נשים 'רגילות', שלרוב עומדות מול צלם מקצועי בפעם הראשונה בחייהן, ועוד בסיטואציות חושפניות. מסיבה זו, עבודת הצלם צריכה להיות הרבה מהפעלת הציוד. צריך הרבה רגישות וסבלנות מיוחדת כדי להוציא את הבודואר האמיתי מכל אישה".


פונים לקהל הפרטי ולנשים הכי יומיומיות. צילום המחשה – מתוך תיק העבודות

האישה מתמסרת לחוויה

הנשים שמגיעות לסטודיו בודואר ישראלי באות כדי לעבור חוויה כיפית ומעצימה. "עד היום לא באו דוגמניות בשביל בוק או חברות מסחריות בשביל פרסום", מסביר קסב-טרונג. "אנחנו פונים לקהל הפרטי ולנשים הכי יומיומיות. לעתים הן מגיעות בשביל הכיף או מקבלות את הצילומים כמתנה ליום הולדת או ליום נישואים. לעתים הן מצטלמות כחלק מתהליך העצמה ואימון אישי או כחגיגה לאחר תהליך הרזיה ארוך או ניתוח פלסטי. לפעמים הן רוצות לעורר מחדש את הניצוץ בזוגיות שלהן, והייתה אפילו אחת שהגיעה לצילומי בודואר יומיים אחרי הגירושים כמתנה לעצמה".

למי הצילומים מתאימים?
"ג'ודי אשתי אמרה שזה מתאים לכל אישה חמישית. יש נשים שאינן מתחברות לאמנות הצילומית שלנו, ואחרות שהן שמרניות מדי, מטעמי דת ומסורת. יש הנרתעות מההוצאה הכספית. אנחנו מקבלים גם תגובות ציניות ושליליות על הבודואר. איננו מצפים להיות במיינסטרים ולהיות אהודים על כל הקשת החברתית בישראל, ועם זאת, יש לנו מגוון כל כך רחב של לקוחות שממש אי אפשר לתייג אותו: אשכנזיות, ספרדיות, גבוהות, אקדמאיות, מלאות, גרושות, עקרות בית, רווקות, ג'ינג'יות, עצמאיות, פקידות ועוד".

מהו התהליך שהנשים עוברות במהלך הצילומים?
"הכי קל לראות זאת בתצלומים עצמם. בתחילה הן מהוססות, בודקות גבולות ושומרות על ריחוק, אבל ככל שהזמן עובר המסכות נופלות, והן יוצאות מאזור הנוחות שלהן למקום שבו האדרנלין הוא ששולט. ברגעים האלה החוויה עוצמתית וההתרגשות גדולה. האווירה על הסט סוחפת: המוזיקה הקצבית ברקע, הקליקים של המצלמה, אורות הפלאש, הפרגון וההתלהבות של הצוות, וכל הדברים האלה עוזרים לאישה להתמסר לחוויה. רואים את התהליך ממש מול העיניים, כשעוברים על התמונות שצולמו בתחילת הצילומים, במהלכם ובסופם. זו הסיבה שרוב הלקוחות הכי אוהבות את סט הצילומים האחרון".


הצילומים יכולים להיעשות בבגדים "רגילים", תקופתיים או הלבשה תחתונה. צילום המחשה – מתוך תיק העבודות


את לא חייבת להיות דוגמנית כדי להיראות סקסית. צילום המחשה – מתוך תיק העבודות

חוויה מתקנת

לא רק נשים שמעוניינות להתחבר לנשיותן מגיעות לצילומים. אל הסטודיו מגיעות גם נשים שעברו חוויות קשות הקשורות לגופן ומעוניינות בחוויה מתקנת. כזו היא פאני א. (34, נשואה ואם לשניים), שעברה שלושה מקרי תקיפה מינית – בגיל 15, בגיל 17 ובגיל 19. לאחר מקרה התקיפה האחרון היא חוותה משבר קשה שבמהלכו העלתה מאוד במשקל וסבלה מדיכאונות קשים ומהרס עצמי.

במסגרת ניסיונות השיקום של חייה, החליטה פאני להצטלם בצילומי בודואר כחלק מתהליך של טיפול פסיכולוגי ושל ירידה במשקל. היא אפשרה לי להיות נוכחת בצילומים, וראיתי איך אט אט, ככל שנמשכים הצילומים, היא – בדיוק כמוני – משתחררת מקיפאונה, מרגישה עוד ועוד בנוח ומתמלאת באנרגיה, בהתרגשות ובאדרנלין.

"הגעתי לצילומים במטרה להרגיש שאפשר להיות יפה גם אם את לא רזה", אומרת פאני. "אני עדיין לא שלמה עם איך שאני נראית, אך אני כבר לא מתביישת בעצמי כמו בעבר. הייתי בחורה רזה וגברים היו שורקים לי ומתחילים אתי כל הזמן, אך לאחר מה שעברתי לא רציתי שיסתכלו עליי עוד ולכן עליתי במשקל".

איך הרגשת במהלך הצילומים?
"הגעתי לצילומים עם חששות. הביך אותי שגבר מצלם אותי ועוד בלבוש מינימלי, אך החששות חלפו והצילומים גרמו לי להרגיש טוב עם עצמי ולומר לעצמי: 'פאני, את יפה והגיע הזמן שתתחילי לאהוב את עצמך'.

"אבי הוא צלם מקצועי, שנותן הרגשה מחממת ומחבקת לאורך כל הצילומים. אם אני הצלחתי להצטלם ולהיחשף, כל אחת שעברה תקיפה מינית יכולה לעשות זאת. אני חושבת שנשים צריכות לספר ולגלות ולא להסתיר, כפי שאני עשיתי".

האם היית ממליצה לנשים שחוו טראומות להיעזר בצילומי בודואר?
"כן, אבל לפני זה הייתי ממליצה להן לפנות לפסיכולוג או לפסיכיאטר. צילומי בודואר מתאימים לנשים שאינן שלמות עם הגוף שלהן. החוויה עשויה להחזיר להן את החיוך לפנים. עבורי, לקבל מאנשים זרים פידבקים חיוביים, לשמוע אותם אומרים 'פאני את סקסית' ולקבל מהם תמיכה וחיבוק היה חוויה מחזקת".

האם המטרה שלך הושגה?
"כן. אני גאה בעצמי ושלמה עם הצילומים. הראיתי אותם לאחי ולאחותי, והם אמרו 'ואו, איזו יפה את'".


"וואו, אני לא מאמינה שעשיתי את זה"… צילום המחשה – מתוך תיק העבודות

צילומים כחלק מתהליך טיפולי

מלבד שיפור ההרגשה האישית, לצילומי הבודואר עשוי להיות חלק חשוב בתהליך טיפולי אצל נשים שסובלות מבעיות בדימוי גוף, מדימוי עצמי נמוך או משנאה עצמית ואצל נשים שעברו טראומות מיניות.

  בודואר – מידע כללי
 

קיימים מגוון סגנונות בתוך הבודואר: וינטג', קלאסי, מודרני, חושני, אמנותי ועוד. פרט לכך יש גם תת סגנונות כמו בורלסק, פינאפ וגלאמור.

טווח המחירים משתנה על פי סוג החבילה: מחבילת צילום נטו שנמשכת שעה וחצי ועולה 790 שקלים, דרך חבילה סטנדרטית (שבה רוב הלקוחות בוחרות) שנמשכת שלוש שעות וחצי ועולה 2,590 שקלים ועד חבילת הפרימיום שעולה 3,500 שקלים לשבע שעות. מה שמשתנה בין החבילות זה זמן הצילום, תוספות האיפור המקצועי, כמות האלבומים וסוגי האלבומים, מספר ההגדלות שהלקוחה מקבלת מהסטודיו ועוד.

קיים גם טרנד של בודואר כלה: כלות מגיעות לסטודיו חודש-חודשיים לפני החתונה, עושות אלבום בהפתעה לבעל לעתיד ומוסרות לו ביום החתונה או בירח הדבש. בנוסף מקיים הסטודיו מסיבות רווקות ברוח הבודואר.<br /> 
הסטודיו הראשי נמצא בנהריה, אבל קיימת אפשרות לבצע את הצילומים בכל מקום בארץ.

* לאתר סטודיו בודואר ישראלי
* לעמוד הפייסבוק של הסטודיו

ד"ר דורית רונן, פסיכולוגית ומטפלת זוגית ומשפחתית, מציינת שאם אישה רוצה להצטלם בצילומי בודואר כחלק מתהליך הטיפול נדרשות ממנה בשלות ומוכנות. היא מדגישה שאם מדובר במקרה של התעללות מינית, הצילומים צריכים להיעשות כחלק מהשלבים האחרונים של טיפול פסיכולוגי מעמיק.

עוד מוסיפה ד"ר רונן, כי אם מתייחסים לצילומי הבודואר כאקט טיפולי במקרים של התעללות מינית, יש לבצע את התהליך בשני שלבים: השלב הראשון יתבצע על ידי צלמת אישה, שבאופן טבעי תיראה למצולמת פחות מאיימת, ואם רוצים להמשיך במסלול הזה, השלב השני יהיה צילום על ידי צלם גבר.

"יש מגוון נקודות שצריך לשים לב אליהן. צילומי הבודואר יכולים להועיל ולתרום לאישה, אך יש לעשות אותם עם הרבה מחשבה והכנה", אומרת רונן. "הצלם או הצלמת צריכים להיות הרבה יותר רגישים. איש אינו מצפה מהם שיהיו פסיכולוגים, אך עליהם לעבוד עם האישה בעדינות וברגישות. צריך גישה מאוד מיוחדת לעניין".

חוויה מעצימה

הרשו לי לחזור לחוויה האישית שלי: כבר בשלב הצילומים הרגשתי את השינוי שחל בי. החשש מהמצלמה נמוג, היה לי כיף, כבר לא היה לי אכפת להיחשף ולהראות את האזורים שלא הייתי שלמה אתם והכי חשוב – הרגשתי טבעית, יפהפייה ושלמה עם עצמי ועם הגוף שלי. השינוי בתפיסה שלי את עצמי רק התחזק אחרי שראיתי את התמונות, שהבליטו את הצדדים הטובים שבי.

כשהבטתי בתמונות לא האמנתי שהצטלמתי בפוזות כאלה, ואמרתי לעצמי: "ואו, אני לא מאמינה שעשיתי את זה". נדהמתי מהצד המשוחרר והיפה שהיה טמון בי והוסתר בגלל בעיות לא פתורות עם אזורים שונים בגוף שלי. הבודואר הצליח להוציא ממני את המקסימום.


צילום בסגנון 
ה-PINUP – גם הוא חלק מצילומי הבודואר. צילום המחשה – מתוך תיק העבודות

הכתבה המלאה מתפרסמת במגזין "חיים אחרים", דצמבר 2012

איפור: בתיה צוקר | צולם בלופט מהסרטים, המסגר 25, נתניה

 

ייעוץ וטיפול פסיכולוגי, כפר סבא, רעננה, הוד השרון, אזור השרון, רמת אביב, תל אביב.

קליניקה:

הגליל 2 ב', כפר סבא   חיים לבנון 59, רמת אביב, תל אביב

09-7677451            054-4242540

dorit.ronen1@gmail.com



 
 
 
  חרדות ודיכאון מהקורונה  
  טיפים והדרכת הורים בימי הקורונה  
  טיפול בחרדות  
  דיכאון  
  ביטחון/דימוי עצמי נמוך  
  אובססיביות וכפייתיות (OCD)  
  שינויים לאורח חיים בריא  
  לקויות למידה  
  גירושין  
  ילדי גירושין  
  הדרכת הורים  
  מן העיתונות
  מן הטלויזיה

פותח ע"י סופטמדיה בניית אתרים